Heeft u last van beslagen beglazing aan de binnenzijde

Dit fenomeen doet zich vaak voor wanneer warme, vochtige lucht in aanraking komt met een koud oppervlak, zoals een raam. Het temperatuur- en vochtigheidsverschil tussen de binnen- en buitenlucht zorgt voor dit verschijnsel. Deze situatie komt meestal voor wanneer warme, vochtige lucht in contact komt met een koud oppervlak, zoals een raam.

Wat zijn de achterliggende oorzaken?

De oorzaak van de condensatie op de beglazing ligt vaak in het temperatuurverschil, de slechte isolatie of de hoge luchtvochtigheid. Tijdens koude periodes is de beglazing vaak kouder dan de binnentemperatuur. Wanneer de warme lucht van binnenshuis in aanraking komt met het koude glas van de beglazing, kan deze warme lucht geen vocht meer vasthouden.

Het overvloedige vocht in de lucht condenseert op de koude beglazing, wat leidt tot condensatie. Als de isolatie van een raam niet optimaal is, zal het glas sterk verschillen van de binnentemperatuur. Slecht geïsoleerde ramen, zoals enkel glas, zullen sneller te maken hebben met condensvorming.

Door het uitvoeren van activiteiten in huis, zoals koken, douchen of het drogen van wasgoed, kan de luchtvochtigheid binnen uw woning toenemen. Indien vochtige lucht niet op de juiste wijze wordt afgevoerd, kan dit veroorzaken dat er condensvorming op ramen ontstaat, voornamelijk bij koude ramen. Dit zijn de meest gebruikelijke redenen waarom er condens kan ontstaan, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn in uw huis.

Hoe kunt u condensatie verminderen of voorkomen?

Ventileer uw huis goed, vooral in ruimtes waar veel vocht wordt geproduceerd, zoals de keuken en de badkamer. Ventileer uw huis op een goede manier door ventilatieroosters of open ramen te gebruiken om vochtige lucht naar buiten te laten. Zorg ervoor dat uw ramen goed geïsoleerd zijn om temperatuurverschillen te beperken.

Als er veel vochtige lucht wordt geproduceerd, bijvoorbeeld in de badkamer en keuken, kunt u uw afzuigventilatoren gebruiken om vocht direct af te voeren. Om de luchtvochtigheid in huis te verlagen, kunt u gebruik maken van een luchtontvochtiger als de luchtvochtigheid altijd hoog is. Het verminderen van condensatie zorgt voor een aangenamer binnenklimaat en voorkomt de vorming van schimmel.

Snel een medewerker spreken? Bel 073 204 5809

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Kies voor duurzaamheid en comfort met nieuwe glaspanelen in uw huis
> Houd uw beglazing goed onderhouden
> Hoe herken ik hr glas aan de buitenkant