Kies voor duurzaamheid en comfort met nieuwe glaspanelen in uw huis

Er zijn veel verschillende glassoorten beschikbaar om uit te kiezen. Lang geleden werd er hoofdzakelijk enkel glas gebruikt in woningen. Bij nieuwbouwhuizen wordt meestal HR +++ glas toegepast.

Bespaar op uw energierekening door te investeren in beglazing

Bij gebruik van een ander type glas in een huis met momenteel enkel glas, zal de besparing op gas groter zijn. Als u kiest voor dubbel glas, kunt u jaarlijks 8,7 m3 gas besparen per vierkante meter. Wanneer u in plaats van dubbel glas HR++ glas plaatst, zal er per vierkante meter jaarlijks 11,9 m3 gas worden bespaard.

Besparingen zijn mogelijk doordat enkel glas niet isoleert, terwijl alle andere soorten glas dat wel doen. U kunt vaak gebruikmaken van duurzaamheidssubsidies vanuit de overheid of gemeente bij het verduurzamen van uw huis. Informeer hiernaar bij de gemeente of overheid zodat u naast het besparen van energiekosten ook nog op de aanschafkosten kunt besparen.

Wat zijn de kosten van het vervangen van glas?

Meestal wordt er gekozen om enkel glas te vervangen door HR glas. De kosten voor het vervangen van de beglazing variëren op basis van verschillende factoren. Het is van groot belang om vast te stellen of de kozijnen moeten worden aangepast voor de beglazing.

Als het glas van de beglazing een grotere dikte heeft dan het bestaande glas, is het waarschijnlijk dat er aanpassingen aan de kozijnen moeten worden gemaakt, waardoor er extra kosten ontstaan. Zoals al eerder genoemd, zijn er ook vaak subsidies beschikbaar voor duurzaamheid. Hierdoor kunnen de kosten afnemen, waardoor het vervangen van glas aantrekkelijker wordt.

Als er momenteel enkel glas in uw woning aanwezig is, zal uw wooncomfort verbeterd worden. Door betere isolatie zal de warmte in uw woning langer behouden blijven. Dit zal uiteindelijk leiden tot vermindering van uw energiekosten.

Snel een medewerker spreken? Bel 073 204 5809

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Houd uw beglazing goed onderhouden
> Hoe herken ik hr glas aan de buitenkant
> Heeft u last van beslagen beglazing aan de binnenzijde